Tontin myynti

Tontin myynti – Kilpailuta ostajat helposti

Onko tontin myynti ajankohtaista? Haluaisitko myydä tonttisi vain 1 % välityspalkkiolla ja vieläpä hyvään hintaan? Jos vastasit kyllä, saavuit oikeaan paikkaan.

Kotivaihtoon.com myy tonttisi halutessasi suoraan eniten tarjoavalle rakennusliikkeelle. Tässä pähkinänkuoressa palvelumme hyödyt.

6 hyötyä Myy Tonttisi™ palvelun käytöstä:

  1. Myy tontti vain 1 % välityspalkkiolla (minimi 3000 €) ja säästä rahaa
  2. Tontin myynti onnistuu ammattilaisten avustamana
  3. Ennen julkista myyntiä kilpailutamme puolestasi useita alueellasi toimivia rakennusliikkeitä ja saat tontistasi todennäköisesti parhaan mahdollisen kauppahinnan
  4. Jos et ole tyytyväinen saamaasi tarjoukseen, sinun ei ole pakko tarttua siihen
  5. Myy tontti helposti ja nopeasti suoraan rakennusalan ammattilaiselle tai tavalliselle kuluttajalle
  6. Hoidamme kaiken kauppoihin liittyvän ja vältyt paperisodalta

Jos et jostain syystä halua myydä tonttia rakennusliikkeelle, myymme tontin mielellämme tavallisemmankin kaavan mukaan. Älä huoli, sillä edullisten hintojemme ansiosta välityspalkkiomme on epätavallisen maltillinen, eli 1 %.

Alueet, joilla Myy Tonttisi™ -kilpailutuspalvelu toimii:

Tontin myynti: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Kuopio ja muut Suomen suurimpien kaupunkien kasvukeskukset.

Haluaisitko selvittää, millainen kiinnostus omalle tontillesi olisi? Ilmainen kartoitus ei sido sinua mihinkään ja kiinteistönvälittäjämme osaa jo nopeastikin kertoa tontin arvosta aikaisempien toteutuneiden kauppatilastojen perusteella. Aloita syöttämällä yhteystietosi, niin jutellaan tarkemmin!

Jätä yhteystietosi ja kartoitetaan tilannettasi

Blogi: tonttitarjous (NEW)

Myytävän tontin tiedot

Heippa ! Täytä alla olevaan lomakkeeseen tiedot myytävästä tontista.


Hyvillä tonteilla on todella suuri kysyntä

Rakennusliikkeet etsivät tontteja kuumeisesti. Suosituimmilla asuinalueilla tonttien ostoilmoituksia ei ole jätetty postilaatikkoflyereiden tasolle, vaan rakennusliikkeiden edustajat käyvät ovilla kyselemässä suoraan tonttien omistajilta, voisivatko he ostaa tontin.

Kysyntää siis todellakin hyville tonteille on. Ainakin jos tontti on hyvällä sijainnilla, eli isojen kasvukeskittymien välittömässä läheisyydessä tai muuten vain todella kysytyllä paikalla.

Myytävän tontin hintaan vaikuttavat tekijät

Tontin arvoon vaikuttavat sijainnin lisäksi tontin koko, tontin muoto, tontin ympäristö, rakennusoikeus, tontille rakentamisen haastavuus, jne.

Kotivaihtoon.com löytää kiinnostuneet tonttien myyjät suoraan verkon kautta ja tarjoaa heille loistavan alustan myydä tontti nopeasti edullisella 1 % välityspalkkiolla. Unohtamatta hyvää kauppahintaa, paperisodalta välttymistä ja myyjän takana seisovaa laillistettua kiinteistönvälittäjää. Nämä kaikki ovat hyviä syitä käyttää palveluamme.

Myyjän lisäksi palvelusta hyötyy..

Rakennusliike, joka saa aikaisempaa enemmän tontteja projekteillensa. Uudisrakentamista harjoittavan rakennuttajan liikevaihto ja menestyminen kun ovat suoraan verrannollisia saatavien tonttiprojektien kanssa. Varsinkin nopeasti kasvavat rakennusliikkeet haalivat tontteja lähes hinnalla millä hyvänsä, kunhan projektin kannattavuus on kuitenkin riittävällä tasolla.

Moni rakennusliike käyttää meitä myös uusien asuntojen myyntiin edullisen välityspalkkiomme johdosta. Perinteisesti rakennusliikkeet tarjoavat tontin välittäneelle kiinteistönvälitysliikkeelle myös tontille rakennettavat uudet asunnot ennakkomarkkinointiin.

Tontin myynti – mitä tulisi huomioida?

Tontin myyntiin tarvitaan hinnan määrittämisen lisäksi oikeat asiakirjat. Lisäksi tulee tehdä kauppakirjat ostajan kanssa ja maksaa verot asianmukaisesti.

Tontin myyjää kiinnostaa yleensä eniten..

Kaksi asiaa: tontista saatava hinta ja tontin myyntiaika. Kun hinta on oikea suhteessa sijaintiin, kokoon ja rakennusoikeuteen (siihen, kuinka paljon tontille saa rakentaa), ei myyntiaikakaan veny epämukavan pitkäksi. Tonttia ei kannata yrittää myydä liian kalliilla, mutta ei myöskään liian halvalla.

Tontin hinta-arvion tekemisessä..

Kannattaa olla siis huolellinen ja ottaa eri tekijät huomioon. Hinnoittelu on yksi niistä syistä, miksi tontin myyntiin kannattaa käyttää Kotivaihtoon.com -kiinteistönvälityspalvelua. Palvelumme avulla saat todennäköisesti tontistasi erinomaisen hinnan nopeasti – ja hoidamme puolestasi kaikki kaupankäyntiin liittyvät työt ja asiakirjat.

Palvelumme myötä tontin hinta nousee suuremman kysynnän avulla..

Rakennusliikkeet ovat myös yleensä valmiita maksamaan tontista normaalia markkinahintaa korkeamman hinnan, varsinkin, kun heilläkin on tiedossa, että samasta tontista kilpailee muutama muukin rakennusliike. Tämä nostaa tontin hintaa yleensä jo automaattisesti. Rakennusliikekin ostaisi tontin mieluusti ilman kilpailupalvelua, sillä tällöin he eivät todennäköisesti joutuisi maksamaan tontista niin kovaa hintaa.

Tontin myyntiin tarvittavat asiakirjat

Tontin myynnissä tarvitaan tiettyjä asiakirjoja. Nämä seuraavat asiakirjat kannattaa hankkia tontin myyntiinlaiton yhteydessä.

Maanmittauslaitokselta:
– Kiinteistörekisteriote
– Lainhuutotodistus

– Rasitustodistus
– Tontti- tai tilakartta
– Kaavamääräykset

Kaupungin tai kunnan kaavoituksesta:
– Asemakaavapiirros
– Johtokartta

Käyttäessäsi Kotivaihtoon.com Myy Tonttisi™ -kilpailutuspalvelua kiinteistönvälittäjämme auttaa sinua kaikissa tontin myyntiin liittyvissä vaiheissa.

Tontin osan myynti

Nykyään monilla suosituilla omakotitaloalueilla myydään esimerkiksi vain osa tontista. Isommilla tonteilla saattaa olla vielä hyvin esimerkiksi rakennusoikeutta jäljellä, jolloin tonttikokonaisuudesta voi olla järkevää lohkaista osa tai pienempiä osia ja myydä ne hyvään hintaan. Näin voidaan rahoittaa esim. oman talon remontti tai ostaa vaikkapa kesämökki.

Jos haluaisit myydä osan..

Tontistasi, eli lohkotun määräalan  kannattaa ottaa yhteyttä kaavoitusviranomaiseen. Kun määräalalle on myönnetty lainhuuto, tulee lohkominen vireille.

Tontin myynti – kauppakirjat

Ostajan löydyttyä on vuorossa kauppakirjojen tekeminen. Kauppakirjojen tekeminen kannattaa varmistaa aina ammattilaisella.

Myytävän tontin kauppakirjoista tulee ilmetä seuraavat asiat:
– Kiinteistön luovutustarkoitus
– Luovutettava kiinteistö
– Myyjä
– Ostaja
– Kauppahinta

Maanmittauslaitoksella on verkossa kiinteistövaihdannan palvelu, jossa voi hoitaa tontin myynnin asiaankuuluvalla tavalla.

Luovutusvoittoverojen maksaminen

Myyjän tulee maksaa tontin myynnistä luovutusvoittoveroa. Luovutusvoittoa eli myyntivoittoa syntyy, kun tontti myydään korkeammalla hinnalla, kuin millä se on aikaisemmin hankittu.

Veronalainen luovutusvoitto on pääomatuloa, josta maksetaan veroa 30 prosenttia, 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Luovutusvoittoveron laskeminen:

Myyjä maksaa tontin myyntivoitosta luovutusvoittoveroa. Myyntivoiton eli luovutusvoiton määrittelemiseksi toteutuneesta kauppahinnasta vähennetään joko hankintameno, eli myyjän maksama hankintahinta tai niin sanottu hankintameno-olettama. Mikäli tontti on omistettu myynnin yhteydessä vähintään 10 vuotta, on hankintameno-olettama 40 prosenttia kauppahinnasta. Mikäli tontti on omistettu alle 10 vuotta, on hankintameno-olettama 20 prosenttia kauppahinnasta.

Mikäli myyjä päättää käyttää todellista hankintamenoa hankintameno-olettaman sijaan, on myyjällä oikeus vähentää verotuksessa tontin ostoon välittömästi liittyvät kustannukset. Tällaisia kustannuksia ovat esim. varainsiirtovero, välityspalkkio ja lainhuudatuksen kustannus. Myyjällä on mahdollisuus itse laskea ja päättää käyttääkö hän todellista hankintamenoa vai hankintameno-olettamaa. Luovutusvoittovero vuonna 2022 on 30 prosenttia luovutusvoitosta. Mikäli henkilöllä on vuotuisia pääomatuloja yli 30 000 euroa, on luovutusvoittovero 30 000 euron ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Jätä yhteystietosi ja kartoitetaan tilannettasi

Blogi: tonttitarjous (NEW)

Myytävän tontin tiedot

Heippa ! Täytä alla olevaan lomakkeeseen tiedot myytävästä tontista.