Asunnon ostotarjous

Tee asunnon ostotarjous meillä myynnissä olevasta kohteesta vaivattomasti

Täytettyäsi ja lähetettyäsi tämän ostotarjouslomakkeen Koti Vaihtoon kiinteistönvälittäjä on sinuun yhteydessä ennen tarjouksen välittämistä asunnon myyjälle. Kiinteistönvälittäjä varmistaa vielä kanssasi ostotarjouksen tiedot. Ostotarjouslomakkeen lopussa on muuta huomioitavaa -kenttä, johon voit täydentää halutessasi vapaamuotoisesti ostotarjouksen tietoja.

Tarjoudun / tarjoudumme ostamaan alla mainitun kohteen jäljempänä mainituin ehdoin. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia kenttiä.

Ostotarjous (NEW)

Kohde

Kaupan ehdot

Mikäli tarjouksen kohteena on asunto-osake, tarjottu kauppahinta on kokonaishinta eli velaton kauppahinta, joka sisältää mahdollisen huoneistokohtaisen yhtiölainaosuuden.

Omistusoikeus siirtyy ja osakekirja luovutetaan siirtomerkinnöin varustettuna tai kiinteistön osalta panttikirjat luovutetaan lainoittamattomina kauppahinnan tultua kokonaisuudessaan maksetuksi.

Kaupan edellytyksenä on

Jos edellä mainitussa ilmenee asunnon ikä ja vastaavat seikat huomioon ottaen sellaisia merkittäviä vikoja tai puutteellisuuksia, joista ostaja ei ole aiemmin ollut tietoinen, on ostajalla oikeus vetäytyä kaupasta ilman seuraamuksia.

Vakiokorvaus

Mikäli ostotarjouksen tekijä kieltäytyy tekemästä lopullista kauppaa myyjän hyväksyttyä tarjouksen, tarjouksen tekijä sitoutuu maksamaan myyjälle vakiokorvauksena yllä olevan euromääräisen summan. Vakiokorvauksen suuruus voi olla asunto-osakkeissa enintään 4 % tarjotusta kauppahinnasta ja kiinteistöissä enintään 10 % tarjotusta kauppahinnasta. Mikäli myyjä kieltäytyy tekemästä hyväksymänsä tarjouksen mukaista kauppaa, myyjä sitoutuu maksamaan ostotarjouksen tekijälle vastaavan vakiokorvauksen. Vakiokorvauksen määrä on korvauksen yläraja, joten osapuolilla ei ole oikeutta saada korvausta todellisesta vahingosta, vaikka se olisi vakiokorvausta suurempi. Kiinteistökaupan osalta vakiokorvauksen sitovuus edellyttää kaupanvahvistajan vahvistamaa ostotarjousta.

Tarjous

Ensimmäinen tarjouksen tekijä

Toinen tarjouksen tekijä

Ostajan varainsiirtovero: Asunto-osakkeissa 1,5% velattomasta kauppahinnasta ja kiinteistöissä 3% kauppahinnasta.

Asuntoa myyvä kiinteistönvälittäjämme ottaa teihin yhteyttä tarjouksen saatuaan viimeistään seuraavana arkipäivänä varmentaakseen ostotarjouksen, jonka jälkeen siitä tulee lopullisesti tarjoajaa sitova. Tarjous tulee lopullisesti osapuolia sitovaksi myyjän hyväksyttyä sen.